ALTIN KEMERLİ ÇARDAK GÜREŞ AĞASI SEYHAN ARSLAN 1 MİLYON 17 BİN TL PARAYI KATIR YÜKÜYLE ÇARDAK BELEDİYESİNE TESLİM ETTİ.
Çardak beldesinde Ağustos ayında 288’incisi düzenlenen Geleneksel Çardak Yağlı Güreşleri’nde güreş ağalığını kazanan Seyhan Aslan, ağalık parasını davul zurna eşliğinde katırla getirdi. Arslan, güreşlerin ağalığını almak için vadettiği parayı katırın heybelerine yükleyerek davul zurna eşliğinde Çardak Belediyesi’ne getirdi.
Çardak Güreşleri Ağası Seyhan Arslan, 1 milyon 17 bin TL olan 289 yılı güreş ağalık parasını Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci’ye teslim etti
Çardak Yağlı Güreşleri’nde güreş ağalığını, iş adamı Mesut Öner ile yarışan Çardak güreşleri Altın güreş ağası Seyhan Aslan 1 milyon 17 bin lira bedelle kazanmıştı.
Güreş Ağası Seyhan Aslan ve ekibi bölge güreş ağaları ve bazı güreş severler ile şehir meydanında trafik ışıklarda toplanarak, , Çardak Belediyesi’ne güreş ağalığı ödemesini yapmak için 1 milyon 17 bin lirayı davul zurna eşliğinde katırla yükleyerek getirdi. Aslan, ağalık parasını başkanlık makamında Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci’ye teslim etti.
Güreş ağasından paraları teslim alan Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Çok değişik mizansen bir olay oldu. Belki Türkiye’de ilk defa böyle bir olay oldu ama buradaki amaç bazı dedikoduların önüne geçmek ve Çardak güreşlerini gerçekten bütün Türkiye ye tanıtmak, asıl amacımız bu.
Çardak güreşleri Türkiye genelinde yapılan güreşler arasında 3’üncü sırada ben güreş ağamıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Güreş Ağası Seyhan Aslan ise, Bu yıl benim yılımdı. 3’üncü yılımda altın kemerin sahibi oldum. 4’üncü yılımda yine ağalık yarışında 1 milyon 17 bin lira gibi yüksek bir rakamla güreş ağası seçildim ve şu an Belediye Başkanımıza sizlerin önünde emaneti heybe dolusu parayı temsil ettim. Bazı dedikodular yapıldı, üzülmüştük. Keşke bunlar yaşanmasaydı. Ben ağalık vermekle olur diyor ve vermeye de devam ediyor ve vermeye de devam edeceğiz. Biz Çardak beldesi seviyoruz hakikaten güreşi de seviyoruz. Çardak bizim Yani pehlivan da bizim, cazgırda bizim güreşçi de bizim, ağa da bizim, dostumuz , ağalar para vermezmiş. Yok böyle bir şey para vermeyen ağa olmaz” diye konuştu. . Bölgemizde katır bulmakta zorlandık, 140 kilometre uzaktan Bayramiç köylerinden temin edebildik. Bize bu parayı ödeyemez’ diye dedikodu çıkaranların da böylece önüne geçmiş oldum” dedi.
Burası Çan ekibine basın mensuplarına 286.287. 288 yılı ağalık ödeme dekontların veren Seyhan Arslan dedikoduya gerek biz belgelerle konuşuyoruz dedi.
https://youtu.be/ziG3kE77Ajo
https://youtu.be/SpdynuS0EYs