CENNET VE ORHAN KURUL ÇİFTİNDEN ETİLİ’DE MEVLİD-İ ŞERİF VE HAYIR YEMEĞİ
Kurul ailesi, ahirete irtihal eden büyükleri Hatice Nine ve Şevket Dede ile tüm geçmişlerinin ruhları için mevlid-i şerif programı düzenledi.
Çan’ın tanınan isimlerinden, eski Halilağa Köyü güreş ağası Orhan Kurul ve Etili esnaflarından eşi Cennet Kurul, geleneksel hayır programlarını bu yıl da sürdürdü. 25 Ekim Pazar günü Etili Camii’nde düzenlenen mevlid-i şerif programında Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, ilahiler okundu ve hayatını kaybedenler dualarla anıldı.
Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi
Halit Aydın ve Mehmet Ali Barman hocaların katılımıyla gerçekleştirilen programda, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve ilahiler seslendirildi. Programın son duasını yapan Halit Aydın Hoca, başta merhum Hatice Nine Şevket Dede olmak üzere ahirete irtihal eden tüm geçmişler için dua etti.
Öğle namazının ardından vatandaşlara pilav, yoğurt ve tatlı ikramında bulunuldu. Birlik, beraberlik ve paylaşma duygularının ön plana çıktığı hayır programı, yapılan sofra duasıyla sona erdi.
Yoğun katılım oldu
Anlamlı programa Çan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Emin Görgün, Çan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Olgun, Çan Birlik Kooperatifi Başkanı Mesut Ergin, eski Ticaret Odası Başkanı Abdullah Deniz’in , Önemli İşadamı Bombacı Lmt şirketi sahibi Yasin Gök, yanı sıra Kurul ailesi, Etili’den Hakkı Civar ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.
Orhan Kurul’dan teşekkür mesajı
Kurul ailesi adına konuşan Orhan Kurul, her yıl düzenledikleri hayır programını bu yıl da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu:
“Her sene yaptığımız hayrımızı bu sene de gerçekleştirmek nasip oldu. Hayrımıza katılarak bizleri yalnız bırakmayan, dualarımıza ortak olan tüm misafirlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Ayağınıza sağlık.”
Geçmişler dualarla anıldı
Etili Camii’nde gerçekleştirilen bu anlamlı program, geçmişleri rahmetle anmanın yanı sıra dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularını da pekiştirdi. Kurul ailesinin düzenlediği hayır yemeği, katılımcıların duaları ve iyi dilekleriyle sona erdi.

