Çan’da Deveciler Derneği Havut Hayrı Hal Yerine Yapıldı
Yaklaşan deve güreşleri sezonu öncesinde, deve tutkunlarının develerine havut giydirme hayırları yapılmaya başlandı.
Çan’da Deveciler Derneği geleneksel havut giydirme hayrı etkinliği 13 Kasım Pazar günü gerçekleştirdi.
İlçenin hal yeri deveciler derneği önünde düzenlenen etkinliğe Çan’lı devecilerin yanı sıra Yenice ve Kalkım’dan misafir deveciler katılırken, Deveciler Konağında saat.12.00 mevlit şerif okutuldu ve 750 Kişilik pilav yoğurt ikramı yapıldı.
El yapımı süslemeli kıyafetlerle donatılan renkli develer, önümüzdeki deve güreşi sezonunda yapılacak olan çok sayıda güreşte rakipleriyle güreşecekleri öğrenildi..
Deve havut hayrına Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan Ak Parti İlçe Başkanı Murat Okan, İli genel meclis üyeleri Ünsal Dirlik, Halil İbrahim Demir, Çan Belediyesi Meclis Üyeleri, Etili Seramik Sahibi İsmail Tülek ,Çok sayıda deve güreş sever ve deve sahipleri katıldı.
Çan Deveciler Derneği Başkanı Ramazan Eren , güreş sezonunun yaklaştığını ifade ederek,
“Devecilerin her sene yaptığı havut hayrını hal yerinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sezona iyi hazırlandık. Deve güreşi sezonumuzu açmak için hep beraber burada toplandık. Pilav ve yoğurt hayrı yapıyoruz. Mevlit okutuyoruz. Yaklaşan deve güreşi sezonu öncesinde tüm deveci arkadaşlarımı Allah kaza belalardan korusun” dedi.
Foto/Haber: Hüseyin Başaran BU BİR MESAJDIR HAYVAN KÜFÜR ETMEZ İNSAN EDER ANLAYAN ANLAR