Çan’ın Büyüğü Dr.H İbrahim Bodur Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul'da vefat eden Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur için bugün Çan ilçesindeki Çanakkale Seramik Fabrikaları'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı 88 yaşındaki  İbrahim Bodur,  İstanbul'da Pazartesi günü Uzun süre dedavi gördükten sonra , sağlık sorunları nedeniyle vefat etmişti. Bodur için  Çan ‘da   Çanakkale Seramik Fabrikaları'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Tören, duayen sanayici  İbrahim Bodur'un,  Çanakkale Seramik Fabrikaları'nda temelini 1957 yılında attığı tesisin kapısı önünde gerçekleştirildi.  İbrahim Bodur'un eşi Sevim Bodur, kardeşi Süleyman Bodur, kızı  Zeynep Bodur Okyay, damadı  Osman Okyay, torunu  İbrahim Bodur Okyay,  Çanakkale Valisi Hamza Erkal,  Balıkesir Valisi Mustafa Yaman,  Malatya Valisi  Süleyman Kamçı,  Eskişehir Valisi  Güngör Azim Tuna,  Bitlis Valisi  Ahmet Çınar, eski Başbakan  Yıldırım Akbulut, Esnaf Odaları Konfederasyonu Genel Başkanı  Bendevi Palandöken, eski bakanlar  Ali Coşkun ve  Faruk Nafiz Özak, milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, fabrika çalışanları,  Kaleseramik'in bayi ve iş ortakları ile çok sayıda kişi törene katıldı. Fabrika bahçesinde dökülen lokmalar, konuklara dağıtıldı.

İbrahim Bodur'un kızı, Kale Grubu Başkanı ve Ceo'su  Zeynep Bodur Okyay, törende gözyaşlarını tutamadığı duygusal bir konuşma yaptı. Babası için helallik alan  Zeynep Bodur Okyay, konuşmasına başlarken, "Bugün Kale Grubu'nun kurucusu, Türk sanayinin ulu çınarı, sayın  İbrahim Bodur'u; babamı son yolculuğuna uğurluyoruz" dedi.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal ise,  İbrahim Bodur'a Allah'tan rahmet diledi. Memleketin çok kıymetli bir insanı kaybettiğini anlatan Vali Erkal, sanayi duayeni Bodur'un bütün halkına, yaşadığı  Çan'a,  İstanbul'a ve bütün memlekete hizmet ettiğini vurguladı.

Tören ardından üzerinde Kabe örtüsü bulunan Dr H. İbrahim Bodur'un tabutu omuzlarda taşınarak fabrika içindeki camii önüne getirildi. Torunu  İbrahim Bodur  Okyay dedesi  İbrahim Bodur'un fotoğrafını taşıdı. Bodur ailesi taziyeleri kabul etti. Namaz saatine kadar dualar okundu. Burada öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı kılındı ve  İbrahim Bodur'un cenazesi doğduğu köy olan Yenice İlçesi'ne bağlı Nevruz Köyü'ndeki aile kabristanında binlerce kişi yolculuk ederek son görevlerini yaptı.  Yenice Nevruz köyünde de cenaze namazı kılınarak, Aile kabristanında göz yaşları içinde, dualarla toprağa verildi

 

 

 

1 2.2 2 3 5 6 7 8 9 10.

11 12 13 14 15 16 17 19 20 21

25 26 27 28 29 30 31 33 35 38 40