Reklam
DOLAR: 32.3 TL
EURO: 34.9 TL

 Çardak Güreşlerinde  Cengizhan Şimşek Başpehlivan, Altın Kemer Alan Çardak Güreş Ağası Seyhan Arslan Ağalığa devam dedi.

28 Ağustos 2022
157 kez görüntülendi

 Çardak Güreşlerinde  Cengizhan Şimşek Başpehlivan, Altın Kemer Alan Çardak Güreş Ağası Seyhan Arslan Ağalığa devam dedi.
Reklam

Çardak güreşlerinde  Cengizhan Şimşek başpehlivan, Altın kemer alan Çardak Güreş Ağası Seyhan Arslan Ağalığa devam dedi.

Çardak Yağlı Güreşleri’nde Baş Pehlivan Cengizhan şimşek oldu.

Tarihi 288 .ci Çardak güreşleri 26 Ağustos Cuma günü yapıldı

Türkiye’nin Kırkpınar’dan sonra ikinci en büyük yağlı güreşleri Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde 288 kez düzenlendi

Bu yıl 288’incısı düzenlenen Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan güreşleri  tarihi er meydanından yapıldı.

Orhan Gazi’nin oğlu Gazi Süleyman Paşa’nın 1354 yılında Rumeli’ye geçiş yeri olarak kullandığı Çardak’ta ulu çınar ağacının altında yapılan güreşin anısına düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Tarihi Çardak Yağlı Güreşleri , her yıl düzenleniyor. 288. Çardak Yağlı Güreşleri Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde bu yıl 288’üncüsü yapılan tarihi Çardak Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı Antalya bölgesinden Cengizhan Şimşek kazandı.

 

Bu yıl 288’incısı düzenlenen Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan güreşlerinde finalde Antalya bölgesinden Cengizhan Şimşek ile Kocaeli bölgesinden Nedim Gürel Karşılaştı. Kıran kırana geçen mücadelede Cengizhan Şimşek Nedim Gürel’i yenerek altın kemeri aldı. 3’üncülüğü  ise Özkan Yılmaz , ile Ertuğrul Dağdeviren   paylaştı. . Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan güreşlerine bu yıl 48 başpehlivan toplamda 636 pehlivan katıldı.

Güreşlere, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Tarihi alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Lapseki Belediye Başkan vekili Beyti Doğan, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci ve bölge belediye başkanları , siyasi parti temsilcileri katıldı, Başta Kırkıpınar ağası Seyfettin Selim olmak üzere çok sayıda diğer illerden ve ilçelerden güreş ağaları   ve güreş severler güreşleri takip ettiler.

Başpehlivan Cengizhan Şimşek’in altın kemerini CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek taktı. Üç yıl üst üste güreş ağalığı yapan Seyhan Aslan da altın kemer sahibi oldu.  Yanı sıra   bu sene rakibi olmasına rağmen  büyük çekişme sonunda  Behzat Önen adlı işadamına karşı  Çardak ağası Seyhan Arslan ağalığı 1 000 017 TL aldı.

 

 

FOTO HABER HÜSEYİN BAŞARAN

 

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yukarı Çık