Reklam
DOLAR: 32.3 TL
EURO: 34.9 TL

ÇAN BELEDİYESİ SÜLEYMAN ŞAHİN GÜREŞLERİ BAŞ   PEHLİVAN SERKAN SERTTÜRK  OLDU.

29 Temmuz 2022
224 kez görüntülendi

ÇAN BELEDİYESİ SÜLEYMAN ŞAHİN GÜREŞLERİ BAŞ   PEHLİVAN SERKAN SERTTÜRK  OLDU.
Reklam

ÇAN BELEDİYESİ SÜLEYMAN ŞAHİN GÜREŞLERİ BAŞ   PEHLİVAN SERKAN SERTTÜRK  OLDU.

Yeni  güreş sahası  80 Yıl  yüzme havuzu altı mevkiinde Çan Belediyesi güreş sahasında yapılan müsabakalara  toplamda 250 sporcu katıldı. 35 güreşçinin başpehlivanlık için mücadele ettiği güreşlerde yarı finalde   Serkan Serttürk  Cengizhan Şimşek, Süleyman  Başar, Serhat Gökmen eşleşti.

Finalde rakibi Süleyman Başarı’ı  yenen Serkan Serttürk     Çan Belediyesi Süleyman şahin 57 Güreşlerinde Başpehlivan oldu. Güreşlerde    birinci   Serkan Serttürk       ,   Süleyman başar ikinci, Cengizhan Şimşek ve Serhat Gökmen   üçüncülüğü paylaştılar.   Geçen yıl 100 bin TL’ye ağalığı alan iş adamı  Nazmi Çakır , 2023 yılı ağalığı  için yarıştılar .    Tekrar 2023 Çan Belediyesi  Süleyman Şahin Güreş ağası  120 000 TL  ihale oldu. Güreş ağası İş adamı  Nazmi  Çakır, “Bana verilen bu görev ile Çan İlçemizi Güreş yönünden en iyi şekilde temsil edeceğim“ dedi.

Çan Belediye Başkanı  vekili Harun Arslan , “Belediye Başkanlığı  Vekilliği dönemim de bu yıl ilkini yaptığımız Çan Belediyesi Güreşlerini Kırkpınar güreşleriyle eş değerde yapmak için çalışacağız,   güreşlerimize Türkiye’nin her bölgesinden pehlivanlarımız katıldı. Pehlivanlarımız Ata sporuna yakışır şekilde centilmenlik içerisinde güreşlerini tamamladılar. Bizlerde görevde olduğumuz süre içerisinde ata sporumuz olan bu güreşlerimizi Çan Belediyesi olarak Çanlılar ile geleceğe taşıyacağız” dedi.

Güreşlere  Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal , Çan Emniyet Müdürü Cengiz Akpınar, Çan Jandarma bölük komutanı üsteğmen Levent Çalış, Çevre ilçe Belediye Başkanları, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir,  Çok sayıda güreş ağası Siyasi Parti temsilcileri  , STK Başkan ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

FOTO HABER HÜSEYİN BAŞARAN.

 

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yukarı Çık