Reklam
DOLAR: 32.3 TL
EURO: 34.9 TL

Geleneksel Keçiağılı Köyü Hayrı Yapıldı

21 Mayıs 2022
344 kez görüntülendi

Geleneksel Keçiağılı Köyü Hayrı Yapıldı
Reklam

Geleneksel Keçiağılı Köyü Hayrı Yapıldı
Çanakkale’nin Çan ilçesinde her yıl bahar ayında düzenlenen geleneksel köy hayırları için Burası Çan ekibi İlçeye 25 km uzaklıktaki Keçiağılı köyündeydi.
Hafta sonunu köylerde geçirmek isteyen Çan’lılar ve dışardan Civar ilçelerden Keçiağılı köy hayrına ilgi gösterdi. Sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve çevre köy muhtarlarının da katıldığı hayırda köy meydanı Cami yanı ve kahvehaneler sımsıkı doldu
21- Mayıs Cumartesi günü Keçiağılı Köyünde düzenlenen geleneksel köy hayrında köy camisinde Çan’dan gelen hafız ve imamlar Kuran-ı kerim ve Mevlid-i şerifi saat 12: 00 ile 13:00 saatleri okudular ,son duada Çan Müftüsü Mustafa Korkmaz hoca köy hayrının birlik beraberliğimiz için öneminden bahsederek ,hayrımız ve ürünlerimiz bereketli olması için dua edildi. Kılınan öğle namazın ardından 3 bin kişiye etli pilav, ayran ikram edildi.
Geleneksel köy hayrına, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, İlçe Jandarma Komutanı Levent Çalış, il Genel Meclis Üyeleri Ömer Şahin, Murat Okan, Erdal Güler, AkParti ilçe başkan yardımcısı Ayhan Gündüz ,Çan MHP İlçe Başkanı Halil Turhan, İyi Parti İlçe Başkanı Mustafa Kılıç, STK Başkanları , çevre köy muhtarları ile Çan ve civar köylerden gelen vatandaşlar katıldı.
Köyümüzde geleneksel hayır düzenlediklerini belirten Keçiağılı köy muhtarı Bekir Bulan, tecrübeli bir muhtar bugün kameralarımıza yaptığı açıklamada pandemi nedeniyle iki yıldır hayır yapamadık 15 Kurban kestik katılım güzel oldu başta bizi onurlandıran kaymakamımız Mustafa Gürdal olmak üzere siyasi partilere, muhtarlara köylülerime civar köylülerime “Hayrımıza katılarak bizleri onurlandıran tüm konuklarımıza köyüm ve ihtiyar heyetim olarak teşekkür ederim” dedi.

 

 

FOTO – HABER HÜSEYİN BAŞARAN.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yukarı Çık