Çan-2 Termik Santrali’nden öğrencilere Tarihi Alan gezisi
İlçemizdeki 12. sınıf öğrencileri için, Çan-2 Termik Santral Ana Sponsorluğunda Tarihe Yolculuk “1915 Çanakkale” Projesi kapsamında Gelibolu Yarımadası’nda tarihi alan ziyaretleri başladı. .
Geziye katılacak öğrenci sayısının 448 olduğu belirtildi.
Geziyle, gençlerimizde tarihi ve milli bilinç oluşumuna katkı sağlamak, öğrencilerimizin mezun olduktan sonra gittikleri üniversitelerde ve şehirlerde, akranlarına Çanakkale Şehitler Abidesi ve Gelibolu Tarihi Alanı ile ilgili bilgi ve kültür aktarımını yapması amaçlanmaktadır.
Gezi kapsamında, Türk Milletinin birlik ve beraberliğini, yenilmezliğini ve 253 bin şehidinin simgesi olan Şehitler Abidesi’nin yanında Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası (Seyit Onbaşı), Şahindere Hastane Şehitliği, Alçıtepe Hastane Müzesi, Ertuğrul Koyu (Yahya Çavuş), Arıburnu (ANZAC tören alanı), 57. Alay Anıtı ve Kesikdere Şehitliği, Conkbayırı (Atatürk’ün saatinin parçalandığı yer), Bigalı köyündeki Atatürk’ün Evi Çan ilçemizdeki 12. sınıf öğrencileri tarafından Alan Kılavuzları eşliğinde ziyaret edildi.

