Reklam
DOLAR: 32.3 TL
EURO: 34.9 TL

ÇAN OSB İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATILDI

6 Temmuz 2021
233 kez görüntülendi

ÇAN OSB İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATILDI
Reklam

ÇAN OSB İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATILDI

Çan Belediye Başkanı Bülent ÖZ, Çan Kaymakamı Mustafa GÜRDAL ile birlikte Çanakkale Valisi İlhami AKTAŞ’ı makamında ziyaret ederek hazırlanan Organize Sanayi Bölgesi başvuru dosyasını sundular.

Gerekli kurum görüşleri alındıktan sonra GMKA uzmanlarının da sayısal veri desteği ile Çan Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından revizesi tamamlanan dosyanın Çanakkale Valiliğine teslim edilmesiyle Çan OSB projesi için önemli bir adım atılmış oldu.

OSB projesi dosyası hakkında açıklamalarda bulunan Çan Belediye Başkanı Bülent ÖZ, “Çan Organize sanayi bölgesi kurulması için belediye mücavir alan sınırları dahilinde saha araştırmaları yapılmış ve bu esnada özellikle kentsel gelişme alanları mevcut sanayiye olan mesafe, ulaşım ve lojistik gibi unsurlar dikkate alınmıştır.”  Dedi.

Açıklamalarına devam eden Başkan Bülent ÖZ, şunları aktardı:

“Önceki dönemde hazırlanmış OSB dosyası incelendiğinde eksiklikleri belirlenmiş, belirlenen dönüm miktarı Teknoloji ve Sanayi İl, Çevre İl, Tarım İl Müdürlükleri ile DSİ’den görüş alınarak 3 katına çıkarılmış, yatırımcı talep formları OSB’ye uygun sektörlerden oluşturularak, Güney Marmara Kalkınma Ajansı uzmanlarının da sayısal veri güncelleme destekleriyle dosyamız tümüyle revize edilmiştir.

Organize Sanayi bölgesinin yer seçimi aşamasında herhangi bir sorunla karşılaşılmaması ve güncel mevzuata uygun olması amacıyla titizlikle yapılan araştırmalar neticesinde alternatif #OSB alanları dosyası Çan Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından tamamlanmıştır.

Sonrasında, destekleri ve ilgisiyle süreci hassasiyetle takip eden Çan Kaymakamımız Sayın Mustafa Gürdal ile birlikte Çanakkale Valimiz Sayın İlhami Aktaş’a sunmuş bulunuyoruz. Çanımıza ve bölgemize hayırlı olsun.

Geçtiğimiz günlerde de, Çan Kaymakamız Mustafa Gürdal’ın Başkanlığında, tüm Siyasi Parti Başkanları ve tüm STK Başkanları ile bir araya gelinerek, Belediyemiz İmar Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Önümüzdeki günlerde Çan Kaymaklığımız ve Çan Belediyemiz tarafından sektör temsilcilerimize yönelik bilgilendirme toplantıları yapılacaktır.

Ekonomik, kültürel alanlarda ilçemize büyük bir kazanım sağlayacak ve hemşehrilerimize fırsat sunacak Organize Sanayi Bölgesi için devletimizin katkılarını ve desteklerini de her fırsatta hissediyoruz.

Organize Sanayi Bölgesinin ilçemize kazandırılması aşamasında destekleri ile yanımızda olan İlçe Kaymakamımız Mustafa GÜRDAL’a teşekkür ediyorum.

Ayrıca ve önemle, Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanlığı, Çan’da Siyasi Parti Başkanlarımız ile STK Başkanlarımıza ve dosyamızın revize sürecindeki katkılarından dolayı GMKA uzmanlarına çok teşekkür ediyorum.

OSB dosyasının hazırlanmasında emeği büyük olan İmar Müdürlüğü teknik personelimize de ayrıca teşekkürlerimi sunarım.”

 

 

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yukarı Çık