Reklam
DOLAR: 32.3 TL
EURO: 34.9 TL

Çan Camileri Yaşatma Derneği  Yeni Başkanı Ahmet Kocabaş oldu.

15 Şubat 2020
322 kez görüntülendi

Çan Camileri Yaşatma Derneği  Yeni Başkanı Ahmet Kocabaş oldu.
Reklam

Çan Camileri Yaşatma Derneği  Yeni Başkanı Ahmet Kocabaş oldu.

Çan ilçesi Camilerini ve müştemilatlarını yaptırma ve Yaşatma Derneği genel kurul toplantısı Yapıldı

Çan ilçesi Camilerini ve müştemilatlarını yaptırma ve Yaşatma Derneği genel kurul toplantısı 15 Şubat Cumartesi  günü  Saat 20-30 da Çan Çarşı cami okuma odasında Yapıldı.

Gündem şu şekilde oluştu.

Açılış ve yoklama Yapıldı, divan heyeti Başkan Ahmet Kocabaş. katip üye M.Ali Barman ,Sami Çakıcı oluşması ardından Saygı duruşu yapıldı ardından yönetim kurulu faaliyet raporu okundu ve ibra edildi. Tahmini bütçe görüşülmesi esası, ardından denetleme kurulu raporu okundu. Yeni yönetim ve denetleme kurulu seçimleri yapılarak dilek ve teminiler bölümünde görüş alış verişinde bulunuldu.

2017 / 2020 yılı için Genel Kuruldan üç yıllığına yetki alan  ve bugün görevi sona eren  İş adamı Kervan Elektrik sahibi Yusuf Eker ve yeni yönetim kurulu olarak  duygu ve düşünlerini anlatarak çok işler yapmaya çalıştık , 4-6 yaş kuran kursu yaptık, bayan mescit ve tuvalet yaptık, çarşı cami aydınlatmasını , şadırvanı restore ettik, bay tuvalet ve yeni şadırvan  çevre düzenlemesi yaparak çevreyi toparladık iş yapanın icraat yapanın borcu olur, bizimde borcumuz var ben üzerime düşeni  her zaman yapmaya hazırım  hakkınızı helal edin benden yana helal olsun diyerek eski yönetim  cemaat ve üyelere   geçmiş yönetim Başkanı Yusuf Eker pilav , ayran ve tatlı ikramında bulundu.

Yeni Seçilen Yönetim Kurulu-

Ahmet Kocabaş, Mehmet Ali Barman ,Sami Çakıcı, Recep Yonar, Ramazan Gündüz

Yedek Yönetim Kurulu  Üsrev Damar, Salim Ceylan, Vedat Kısa, Hüseyin Direk, Halil Ülker

Denetim Kurulu Asil,

İlyas Can Orhan Tekne, Ramazan Demir

Denetim Kurulu Yedek Şener Eker, Ahmet Duman, Hüseyin Yanık ,

Başkan Ahmet Kocaman Seçimden sonra yaptığı konuşmada;

“Kongreye katılan üye ve misafirlere teşekkür etti ve hedeflerinin Camimizin eksik gediklerini tespit ettik. ama Çan çarşı cami olarak sınıfta kaldık, diğer cami dernekleri bağış toplama hususunda daha başarılı, Çarşı cami model ve örnek olmalı bunu başaracağız ,burası Allah’ın evi burası bizlere emanet bunun için bu gönüllü yönetimimle görev aldık Camilerimiz İslam’ın sembolü olmuşlardır. Bunun için Müslüman toplumlar câmi yapımına büyük önem vermişler ve câmi merkezli şehirler, beldeler oluşturmuşlardır. Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah (cc) şöyle buyuruyor: “Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır.” bizler gerçek İslam’ı yaşar isek Müslüman o zaman oluruz ,birlik beraber olalım hayırda yarışalım , onun için biz Çan halkı ve tarihi Çarşı camimiz ve derneğin baktığı camilerimizin hizmetindeyiz deyip , ellerinden geleni yapacaklarını belirtti”.

Burası Çan olarak  eski yönetime yaptığı hizmetlerden dolayı  teşekkür ediyor. yeni yönetim kurulunu tebrik eder başarılar dileriz.

 

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yukarı Çık