Reklam
DOLAR: 32.3 TL
EURO: 34.9 TL

 Çan Köyde Kış Pilavı ve  Sıra gecesi

18 Ocak 2020
639 kez görüntülendi

 Çan Köyde Kış Pilavı ve  Sıra gecesi
Reklam

Çan Köyde Kış Pilavı ve  sıra gecesi

Çanın uzak  köylerinden bir tanesi çam köy. Bulgur pilavı etkinliğini köyün kuruluş aşamasından bu yana devam ettirdiklerini söylüyorlar. Etkinliğin en güzel yanı ise zaman zaman düzenlenen kış pilavları bu etkinliğe civar köylerden de vatandaşların gelmesi adeta bir bayram yerine dönüşüyor katılımcılar yapılan bu etkinliği Allah kabul etsin” diye konuştular.

Çam köy muhtarı Ramazan Şahin , yaptığı açıklamada, köylerinin geçmişinin çok bilinmediğini geçmişten gelen adetlerin günümüzde de sürdürüldüğünü söyledi. Bu geleneği yaşatmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

Bu geleneğimize civar köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız sürekli katılırken zaman zaman il merkezinden ve diğer ilçelerden katılan vatandaşlarımızda oluyor. Bizde köy halkı olarak bu durumdan son derece mutlu oluyoruz. Bu pilav geleneği bizim için vazgeçilmez oldu” dedi.

Çan İlçesinin bir çok köyünde bu tür etkinlikler olduğunu dile getiren İl Genel Meclis üyeleri Murat Okan  ve Ömer Şahin , ”Biz sürekli olarak köylerimizi geziyoruz. Çan ilçemize bağlı köylerin bir genelinde bu tür etkinlikler var. Adeta tam bir köy hayırları havasında köylülerin ve muhtarın taleplerin ide dinleme fırsatı buluyoruz dediler. Program sonunda ,Ahmet Kocabaş hoca bolluk , bereket ve sağlığımız için duası ardından Halit Aydın ve M,Ali Barman Hocalar gurbet, kahramanlık  ve sıla türküleriyle konuklara güzel bir gece yaşattılar.

Kış pilavına Çan İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Levent Çalış, il genel meclis üyeleri Murat Okan  ,Ömer Şahin, , Erdal Güler,Çan MHP İlçe Başkanı Fevzi Karakaya,  Çan Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Görgün ve Çan Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Cemali Ergin ve, Çan Ziraat Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu, Denizbank Müdürü  Muammer Tepeli, Çan muhtarlar derneği  başkanı Yüksel Çetin, bazı köy muhtarları ve civar köylüler katıldı.

 

 

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yukarı Çık