Reklam
DOLAR: 32.3 TL
EURO: 34.9 TL

Geleneksel Karakoca Köyü Hayrı Yapıldı

5 Mayıs 2019
953 kez görüntülendi

Geleneksel Karakoca Köyü Hayrı Yapıldı
Reklam

Geleneksel Karakoca Köyü Hayrı Yapıldı

Çanakkale’nin Çan ilçesinde her yıl bahar ayında düzenlenen geleneksel köy hayırları için Burası Çan ekibi İlçeye 5 km uzaklıktaki Karakoca köyündeydi.

Hafta sonunu köylerde geçirmek isteyen Çan’lılarda Karakoca hayrına ilgi gösterdi. Sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve çevre köy muhtarlarının da katıldığı hayırda köy meydanı ve kahvehaneler sımsıkı doldu

5- Mayıs Pazar günü Karakoca Köyünde düzenlenen geleneksel köy hayrında köy camisinde Çan’dan gelen hafız ve imamlar Kuran-ı kerim ve Mevlid-i şerifi saat 12: 00 ile 13:10 saatleri okudular ,son duada köy hayrının birlik beraberliğimiz için öneminden bahsederek ,hayrımız ve ürünlerimiz bereketli olması için dua edildi. Kılınan öğle namazın ardından 3500 kişiye ,Taskebabı, etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

Geleneksel köy hayrına, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal,  Çan Belediye Başkanı Bülent Öz,  Terzialan Belde  Belediye Başkanı  Tuncay Göymen , Çan Belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyesi Erdal Güler

, Çan CHP Eski ilçe Başkanı Ümran Aydın , STK Başkanları , çevre köy muhtarları ile Çan ve civar köylerden gelen vatandaşlar katıldı.

Köyümüzde geleneksel hayır düzenlediklerini belirten köy muhtarı Enver Keçili, “Hayrımıza katılarak bizleri onurlandıran tüm konuklarımıza köyüm ve ihtiyar heyetim olarak teşekkür ederim” dedi.

 

 

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yukarı Çık