Reklam
DOLAR: 32.5 TL
EURO: 34.7 TL

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’ncü yılı nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.

17 Mart 2019
476 kez görüntülendi

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’ncü yılı nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.
Reklam

Başkan Kuzu’dan Büyük Zaferin 104’ncü yılı anma mesajı

 

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’ncü yılı nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, mesajında Türk Milletinin bağımsızlığına düşkün olduğunu vurgulayarak Türk Milletinin tarihi boyunca bağımsızlık uğruna kanını, canını feda ettiğinin altını çizdi.

Başkan Kuzu mesajında:“ Şanlı tarihimize altın harflerle işlenen Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’ncü yıl dönümünü ve vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını veren aziz şehitlerimizi anmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz.

Bağımsızlığına düşkün olan Türk Milleti tarihi boyunca her zaman özgür olmuş bu uğurda kanını, canını feda etmiştir. Bir millet gerektiğinde vatan için canını verebilecek evlatlar yetiştirmiş ise işte o zaman büyük millet olur. Türk Milleti de bu manada tarihin kaydettiği en büyük milletlerden biridir.

Çanakkale Deniz Zaferi, bağımsızlık uğruna gözünü kırpmadan canını feda etmeyi milli bir görev olarak gören Türk Milletinin tarih sayfalarına altın harflerle yazdığı bir destandır. Dünyanın en büyük ordularına karşı verilen ve ‘ÇANAKKALE GEÇİLMEZ’ dedirten bu direniş, gücünü iman, cesaret, vatan sevdası ve bağımsızlık ülküsünden almıştır. Vatan topraklarını canından yüce bilen şehitlerimiz Çanakkale’de gösterdikleri benzersiz yüreklilikle milletimizin kahramanlık simgesi olmuşlardır. Tek yürek olarak ve canını hiçe sayarak ülkesini koruyan Türk halkı Çanakkale’de bağımsızlığı ve yurdunun bir karış toprağı söz konusu olduğunda karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını vermiştir.

Çanakkale’de ülkenin her köşesinden aynı amaç için bir araya gelen yüzbinlerce Mehmetçiğin verdiği emsalsiz irade, Millet olma bilincinin tohumlarını atarak, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması ve Cumhuriyet’in kurulmasına zemin hazırlamış ve bu toprakları bize vatan yapmıştır.

Bugün bize emanet edilen bu kutsal vatan topraklarında, canımızdan, malımızdan emin olarak Türk olmanın gurur ve onuruyla bağımsız bir hayat sürdürüyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Hepimize düşen ortak görev milli değerlere sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Vatan topraklarının ve bağımsızlığın korunması için nasıl bir savaşım verildiğini Millet olarak hepimiz bilmek ve bizlere bu güzel yurdu miras bırakan atalarımıza ve şehitlerimize karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız.

Özgürlük için toprağa düşenlerin ruhlarını şad olsun, başta Mustafa Kemal Atatürk solmak üzere bu cephede korkusuzca mücadele eden kahramanları, Türk Milleti’nin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yukarı Çık