Yenice Issız Cuma Hayrı İle Tarım Fuarı yapıldı

Yenice Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Kale Grubunun düzenlediği. Issıs  Cuma Hayrı ve Tarım Fuarı Yenice’de yapıldı.

14 .cü ıssız Cuma hayrına  Çanakkale valisi Orhan Tavlı, Çanakkale eski Milletvekili Müjdat Kuşku ,Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Başkan Yardımcısı Osman Okyay, Yenice Kaymakamı Ahmet Başer, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar , Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu  , siyasi parti temsilcileri  , STK Başkanları ve çok sayıda davetlinin katıldığı, Hayır, Seyvan köyü mezarlığındaki tarihi Issız Cuma Camii’nde okunan Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif ile başladı. Marmara üniversitesi İlahiyat fakültesi bölüm başkanı Hasan Elik günün anlam ve manalı hutbesi ardından Cuma namazı kılındı, namazının ardından yemek ikram edildi.

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay protokol ve katılımcıları hitaben  uzun bir konuşma yaptı. Yapılan yemek duasının ardından vatandaşlar Yenice ilçesindeki Dr. Hacı İbrahim Bodur Bulvarı’ndaki Kültür ve Tarım Fuarını gezdi. Yenice halkı, nostaljik tarım aletleri ve ilçede yetişen tarım ürünleri, besi ve süt ürünleri, el sanatlarını inceleme fırsatı buldu. Marmara Parkı Sosyal Tesisleri’nde saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ardından yenice halk eğitim öğrencileri halk oyunları  gösterileri yapıldı.  Program hayvancılık ve sebze  yetiştiriciliği dalında  dereceye girenlere ödülleri verildi..