ÇAN’IN EVLADI, ÇAN’LILARA HİZMETE GELDİ!

 

Başhekim Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Halil Erdem GÜNERİ, bu yıl geldiği Çan Devlet Hastanesinde, Çanlılar için gelir gelmez kolları sıvadı. Çanda ilk kez endoskopi ünitesini kuran doktor Güneri, şimdiye kadar 100’den fazla başarılı operasyonla gastroskopi ve kolonoskopi  işlemleri gerçekleştirdi.

DSC_0720     Aynı zamanda laparoskopi safra kesesi operasyonları, meme hastalıkları ve ameliyatları, anorektal (makat) hastalıkları, tiroit hastalıkları ve tedavileri, bağırsak operasyonları, fıtık ameliyatları ve yumuşak doku operasyonları gibi bir çok genel cerrahi operasyonunu gerçekleştiren Operatör Doktor Uzman Cerrah Halil Erdem GÜNERİ; verdiği demeçte şunları kaydetti:

“Endoskopi, kendine ait özel bir ışık kaynağı bulunan, ucundaki kamera endo_zpsdcb8591faracılığı ile görüntü almayı sağlayan, bükülebilen tüp şeklindeki bir aletle sindirim sistemi organlarının incelenmesi işlemidir. endoskopi işlemini gerçekleştirdiğimiz alet ise endoskop ismini almıştır. Yutak, yemek borusu, mide ve onikiparmak bağırsağının incelenmesi işlemine gastroskopi, kalın bağırsağın komple incelenmesi işlemine ise kolonoskopi denir.

Bizler tüm bu işlemleri yutma çiğneme şikayetleri, devam eden mide ekşimeleri ve yanmaları, karın ağrısı, üst sinirim sistemi kanamaları, kusmalar, dışkıda kan görülmesi gibi hasta şikayetleri olduğunda uyguluyoruz.”

endo_zpsdcb8591f

Aslen Çanlı olan Operatör Doktor Uzman Cerrah Halil Erdem GÜNERİ memleketinde Başhekim yardımcısı olarak, Hemşerilerine hizmet vermenin mutluluğunu paylaştı. 1984 Çan doğumlu olan Doktor Güneri 2002-2008 yıllarında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimini tamamladı. ardından 2009-2014 yılları arasında İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesinde genel cerrahi asistanlığı hemen ardından 2014-2016’da Sinop Gerze Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini tamamlayarak ilk fırsatta Çan Devlet Hastanesine tayinini istemiştir. 2016 yılından itibaren de çan devlet hastanesinde görevine devam eden Uzman Doktor Halil Erdem GÜNERİ gelecek yıllarda da Çanlılara hizmet vermeye devam edecek.

DSC_0711 DSC_0720 DSC_0723-2 DSC_0730-1-e1472228613570