23 NİSAN

ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞIDIR

23 Nisan; sadece milli egemenliğin tecellisi olan meclisin açılışı değil, Cumhuriyetimizin ve Çağdaş Türkiye’nin kuruluşunun ilk adımıdır. Bu gün, demokrasimizin kalbi Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ötesinde, bizlere dayatılan esaret, küçülme, dağılma senaryolarının Atatürk liderliğinde yüksek bir irade ile reddedilmesidir Ulusumuzu çağdaş medeniyetler seviyesine yükseltmenin önemli bir kilometre taşıdır.

Büyük Önder Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan, aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayramdır. Ülkemizin ve geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın, Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutluyor, onlar aracılığıyla, sevgi barış dostluk ve kardeşlik duygularının yayılmasını diliyorum.

Bu bayramın ve özellikle güzel çocuklarımızın yaydığı pozitif enerjinin, sağlık ve ekonomik sıkıntılar içinde olan ülkemiz ve dünyamıza moral olmasını, daha güzel bayramlarda buluşulmasını temenni eder, aziz milletimizin bayramını kutlarım. Başta Ulu Önderimiz Atatürk olmak üzere, ilk meclisimizin milletvekillerinden başlayarak bugüne kadar demokrasinin pekişmesinde ve cumhuriyetin büyümesine katkı sunanlara şükranlarla.

 

Kaya Üzen

Çanakkale Ticaret Borsası

Yönetim Kurulu Başkanı