HALİLAĞA KÖYÜ GÜREŞ AĞASI ORHAN KURUL ERKEN START VERDİ
Yıllar geçtikçe heyecan katsayısı artan 3. Halilağa köyü Yağlı Güreşleri için geri sayım başladı.
Yıl boyunca dinlenme fırsatı bulan pehlivanlar en yakın bölgemizde Halilağa güreşleri için şimdilik minderde Güreşleri’nde boy göstermeye hazırlanıyorlar.
5 Mayıs Halilağa güreşleri Halilağa köyünde köy hayrı ile beraber yapılacak.
Bu nedenle Halilağa köyünde gerekli altyapı ve organizasyon şemasını hazırlayarak güreş severlere güzel bir seyir, çayırda güreşecek pehlivanlara da olanakların en iyisini sunmak amacıyla çalışmalarını başta köy Muhtarı Necdet Alkan ve Halilağası Orhan Kurul çalışmalarına şimdiden başladı, il genel meclis üyesi Ünsal Dirlik elinden geleni yapacakları ilk önce tuvalet ve soyunma sorununu çözecekleri sözünü verdi.
Halil ağa köyü güreş ağası Orhan Kurul “Sporun ve sporcunun daima yanındayız”
Orhan Kurul Çan ilçesinden ve Türkiye için büyük sporcular yetiştirdiğine dikkat çekerek, “Çan Belediyesi Güreş kulübü ilçemizde bu zamana kadar büyük sporcular yetiştirdi. Halkımız sporun bilinci içinde. Ülkemizin adını yurt dışında duyurmuş sporcularımızla gurur duyuyoruz. Amatör ve profesyonel spor yapan herkesin yanındayız. Desteğimizi sürdürmeye daha büyük gayretle devam edeceğiz. Halilağa güreşleri ilçemizde düzenlenen ikinci büyük organizasyon. Bu büyük organizasyona Türkiye’nin dört bir yanından misafirlerimiz geliyor. Onları burada ağırlamaktan onur duyacağız” şeklinde konuştu.