ÇAN’DA HACI FATMA BODUR HAYRI 44. KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çan’da 9 Eylül 2026 Çarşamba günü düzenlenen geleneksel Hacı Fatma Bodur Hayrı’nda yaklaşık 4 bin kişi bir araya geldi. Mevlid-i Şerif’in okunduğu programda vatandaşlara hayır yemeği ikram edildi.

Kale Grubu Şirketleri ile Kaleseramik Fabrikaları’nın kurucusu ve Onursal Başkanı merhum Dr. İbrahim Bodur’un annesi Hacı Fatma Bodur için düzenlenen geleneksel hayır programı, bu yıl 44. kez gerçekleştirildi.

MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU

9 Eylül 2026 Çarşamba günü Çan Seramik Mahallesi’nde bulunan Hacı Fatma Bodur Camii’nde başlayan programda, öğle namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu.

Türkiye’nin tanınmış mevlithanlarının katıldığı programın ardından öğle namazı kılındı.

Namaz sonrasında vatandaşlar, Çamlık Kafe mesire alanında, Fatma Bodur Külliyesi yanında düzenlenen hayır yemeğinde buluştu. Yaklaşık 4 bin kişiye yemek ikram edildi.

YOĞUN KATILIM

Merhum Dr. İbrahim Bodur’un kızı, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay ile damadı, Kale Grubu Başkan Vekili Osman Okyay’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa çok sayıda davetli katıldı.

Programa; Çan Kaymakamı Bülent Şimşek, İlçe Jandarma ilçe Komutanı Üsteğmen  Mehmet Reis, Çan Belediye Başkanı Harun Arslan, Çan Belediye Başkan Vekili Mustafa Erdem, Biga Belediye Başkanı Alper Şen, Çan İlçe Emniyet Müdür Vekili İbrahim Ethem Sevgili, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Abdurrahman Kuzu, AK Parti Çan İlçe Başkanı Murat Okan, CHP Çan İlçe Başkanı İlhan Demiral, MHP Çan İlçe Başkanı Mehmet Emre, İYİ Parti Çan İlçe Başkanı Sedat Dal, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kale Grubu yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BU GELENEĞİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Programda konuşan Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Hacı Fatma Bodur’un ailesi üzerindeki emeğine ve hayır geleneğinin önemine değindi.

Okyay, “Rahmetli babaannem, babamı çok iyi yetiştirmişti. Babam da bu hayırlara çok önem verirdi. Biz de bu gelenekleri yaşatmaya devam edeceğiz. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Hacı Fatma Bodur’un hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl düzenlenen geleneksel hayır programı, yapılan dualar ve yemek ikramının ardından sona erdi.

44 yıldır sürdürülen Hacı Fatma Bodur Hayrı, Çan’da birlik ve beraberliğin önemli geleneklerinden biri olarak yaşatılmaya devam ediyor.