Çan-Çanakkale Yolunda Küpesiz İnekler can ve malımızı tehlikeye atıyor.
Çan –Çanakkale karayolunda genellikle cemiyet ve serçeler köyleri arasında sahipleri tarafından başıboş bırakılan büyükbaş hayvanlar, yol kenarındaki çayırlıklarda otlanan hayvanlar karayolunda tehlike saçıyor. Aniden yola çıkan hayvanlar zaman zaman kazalara da neden oluyor. Muhtemel kazalara karşı hayvan sahiplerinin uyarılmasını isteyen sürücüler, güvenlik birimlerinin gerekli önlemi almasını istediler.
Son kaza bizi bu yazıyı yazmaya itti. Araç 25000 TL masraf 11.000 TL. Çanlı bu vatandaş. Adanalı vatandaş Tekirdağ’a gidecek bizim Çan yolunu tercih etmiş önüne küpesiz hayvan çıkıyor, adam can ve mal derdinde. Biz bu yolda sahipsiz bir eşek yüzünden genç bir Ümit güvenlikçi kardeşimizi kaybettik, Organlarını bağışlandı, ben bu cenazede vardım. Bir genç bir mühendisiz bir sene hastanede yattı.
Yeter artık bu sorumsuzluk il tarım müdürüne konuyu açtık bir vali zamanında toplayalım dedi, dedi. Arkası gelmedi. Jandarma sığır çobanı değil tutanağı yazar gider. Hatta uyanık köylü küpeyi kopardığı ise küpesiz raporu tutar.
Bende köy çocuğuyum bu ırk üresin ama benim canımı malımı alarak değil kontrollü şekilde olsun.
Adam eğitimci bana sallıyor yerli hayvan 3 metrede yaşıyor hayvanlar hür yaşasın ama benim hürriyetimi kısıtlamasın, domuz, karacaya yapacak bir şey yok ama sahipli küpesizlerinde sahipleri olduğunu cümle alem biliyor yetkilileri tekrar göreve çağırıyorum.
Domuzları unuttuğumuzu sanmayın domuzlar geceleri çıkıyor. Bizde köylü çocuğuz hayvanları salan hayvancıklara lütfen yaptırım uygulayın yetkilileri sesleniyoruz.

Hüseyin Başaran
