Reklam
DOLAR: 32.3 TL
EURO: 34.9 TL

KALE, SEKTÖRÜNÜN BİRİNCİSİ ÇAN’IN İNCİSİDİR

27 Temmuz 2020
206 kez görüntülendi

KALE, SEKTÖRÜNÜN BİRİNCİSİ ÇAN’IN İNCİSİDİR
Reklam

KALE, SEKTÖRÜNÜN BİRİNCİSİ ÇAN’IN İNCİSİDİR

24 yaşında bir gencin, yüreğinde sevdayla, ruhunda heyecanla, aklında ülkeyi kalkındırma idealiyle yola çıkmasının üzerinden 63 yıl geçti.

24 yaşındaki O genç, fabrikasının bacalarını yükselttikçe, başımızı da göklere yükseltti.

Bir İngiliz şiiriyle, İtalyan mimarisiyle, Alman tekniğiyle övünür. Biz Çanlılar da fabrikamızla, seramiğimizle övünürüz. Övünürüz ve biliriz ki fabrikamızla Çan’dan Çin’e yol vardır, Yerelden dünyaya köprü vardır.

Başarılarla dolu nice icraat, dünyaya ihracat vardır. Harcında İbrahimler, Aliler, Ayşeler, Zeynepler vardır. Mazisinde ilkler, enler vardır.

Seramik Bayramı, bizim topraklarımızın bayramıdır. Topraktan yaratılan bir adamın, merhum büyüğümüz İbrahim Bodur’un, topraklarımıza yaptığı yatırımın bayramıdır. Ekmeğini topraktan çıkaranların, çocuklarına gelecek kuranların bayramıdır.

Boynunu büküp, başını toprağa mahzunca çevirenin değil, topraktan yükselip, sanayiyle kalkınıp, başını gururla ufka, göğe çeviren, başı dik yürüyenlerin bayramıdır.

Bayram gururdur ve biz her 27 Temmuz’da Çan’da gururumuzu tazeliyoruz. “Türkiye’nin ve dünyanın en saygın ve güvenilir markalarından biri Çan’dan, Çanakkale’den çıkmıştır.” diye gururlanıyoruz. Kale logosunu ülkemizin ve dünyamızın herhangi bir yerinde gördüğümüzde bizde kale misali dik, kale misali sağlam oluyoruz. Mutlu oluyoruz.

27 Temmuz, alınteri, emek, azim, zeka, yenilik ve mücadele ile ilmik ilmik dokunmuş bir destanın bayramıdır.

Şartlar ne olursa olsun bayramımız heyecanını ve diriliğini koruyacaktır. Sektöründe öncü, yaşta 63 . KALE büyüyerek yoluna devam edecektir.

Eserin sahibi bellidir. Mirasçısı ise Çan, Çanakkale ve büyük milletimizdir.

Bu duygularla, “Ticaret bireyleri, sanayi toplumları kalkındırır” diyen, sofrası da Halil İbrahim sofrası olan merhum büyüğümüzü İbrahim Bodur’u bir kez daha dualarla anıyorum.

63 yıl önce yola çıkanların mirasını büyütmek için, bugünde bu markaya yarenlik eden çalışanlarımıza, yönetim kademesine, aklını, kalbini, alınteri ve göznurunu Kale’ye katan işçilerimize, Çanımızda, Canımıza Can Katan emekçilerimize teşekkür ediyorum.

Seramik Bayramımız kutlu olsun.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yukarı Çık