Çan’da 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Törenle Kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden süreçte tarihi bir dönüm noktası olan 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 52. yıl dönümü, Çan’da düzenlenen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Çelenk Sunma Töreni ile kutlandı.

Çan Şehir Meydanı’nda gerçekleştirilen , Çan Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Erdem, ilçe protokolü, Kıbrıs gazileri, şehit ve gazi aileleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çan Temsilciliği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitler ve ebediyete irtihal eden gaziler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çan Gaziler Derneği Başkanı Ali Coşkun yaptı. Coşkun, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü, güvenliği ve bağımsızlığı açısından tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, aziz şehitleri rahmet ve minnetle, kahraman gazileri ise şükranla andıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından gaziler ve protokol üyeleri günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Törene katılan vatandaşlar da gazilerle sohbet ederek onların anılarını dinledi.

Resmî törenin ardından Kıbrıs gazileri, Çan Kaymakamı Bülent Şimşek’i makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, 20 Temmuz Barış Harekâtı’nın Türk tarihi açısından taşıdığı önem bir kez daha vurgulanırken, gazilere duyulan minnet ve vefa duyguları dile getirildi.

Çan’da düzenlenen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı programı, birlik, beraberlik ve milli dayanışma mesajlarının öne çıktığı anlamlı bir törenle sona erdi.