Ramazan Demir Hoca Umre Kafilesi Yola Çıktı
Çan ilçesinde SILA Turizm ile 2017’ün Umre ziyaretine gidecek 38 kişilik grup, Çan grubu kutsal topraklara 8 Kasım Çarşamba günü 08.00 da dualarla uğurlandı.
Programda kuranı kerim tilaveti Aziz Çoban hoca yapıldı. Halit Aydın, ve M.Ali Barman hocalar tarafından ilahiler söylendi .
Çan Belediyesi Kapalı Pazar Yerinde düzenlenen törenle kutsal topraklarda umre ziyaretini yapacak 38kişilik grup için Ramazan Demir hoca bir konuşma yaptı. Demir, “Bu görev en kutsal görevdir. Ey Ademimin çocukları, Ademin çocukları olarak günah işlemişizdir bu günahları temizlemek için Kabe ve Arafat’ta temizlendiler sizde orada temizleyeceğim Hac ve Umreyi Allah için yapın diyerek ,Allaha sığının Allaha ısmarladık diyoruz. Sizlerden selam götürüyorum diyerek vatandaşlardan vekalet aldı.
Umre gezi diyenlere inanmayan kişilere istinaden günaha giriyorlar. Peygamberimiz Hacdan öncede sonrada Umre yapmıştır bu bir sünnettir. diyerek umreciler için yakınlarından helallik istedi, uğurlamaya gelenlere teşekkür etti .
Umre ziyaretini yapacak Çanlıları uğurlamaya gelen yakınları gözyaşlarını tutamazken, M.Ali Barman hocanın yaptığı duanın ardından umreciler yakınları ve sevenleri tarafından gözyaşlarıyla yolcu edildi.
Sıla turizm Çan şube sorumlusu Ramazan Demir hoca nasip olursa kutsal topraklardan 28 Kasım günü döneceklerini belirtti.


