Çok Güldük Ağlamayalım’, Seyircileri Mutluluk ve Hüzün Gözyaşlarına Boğdu!
“Önce Mutluluk Göz Yaşları Döküldü”
Morris Tiyatro Sanat Topluluğu’nun son zamanlarda en çok beklenen tiyatro oyunlarından biri olan yazar ve yönetmenliğini Abdurrahman Tutar’ın yaptığı “Çok Güldük Ağlamayalım”, sahnelediği komedi kısmıyla izleyicileri adeta kahkahaya boğdu. Geceye katılan seyirciler, oyunun mizahi anlatımı ve oyuncuların performansıyla kendilerini gülmekten alıkoyamadı. İzleyiciler arasında yer alan birçok kişi, oyunun içindeki espriler ve karakterlerin komik diyaloglarıyla salonu coşturduğunu belirtti. “Çok Güldük Ağlamayalım”, izleyicilerin günlük hayatın stresinden uzaklaşarak keyifli bir gece geçirmesini sağladığı için büyük ilgi gördü.
“‘Çok Güldük Ağlamayalım’ Tiyatro Oyunu, Dram Bölümü İzleyicileri Derinden Etkiledi: Toplumsal Sorunları Yürekten İşledi”
Sahneye anlatıcı karakteri girerek şu sözleri söyledi; “
“Evet değerli konuklar. Gözlerinizde o gülümsemeyi görmek beni bir hayli mutlu etti. Çok güldük çok ağlamayız umarım. Birazda hayatın siyah perdesinden bakalım dünyaya. Bakalım dünyada neler oluyor. Haksızlıklar, kötülükler nasıl hüküm sürüyor. Kendimizle yüzleşmeye hazırsak başlıyoruz. Buyurun karşınızda her sabah baktığınız aynada olan insanlar.”
“Çok Güldük Ağlamayalım”, sahnelediği derin ve çarpıcı temalarıyla seyircilerin duygusal sınırlarını zorladı. Oyun, içinde barındırdığı hava, orman, işçi, çocuk, çocuk gelin, suskunluk, hayvana şiddet, deprem, şehit, kadına şiddet gibi toplumsal meseleleri cesurca işleyerek izleyicileri derin bir düşünceye sevk etti seyirciler göz yaşlarına hakim olamadı. Özellikle Hayvana Şiddet, deprem, kadına şiddet, şehit konusu yoğun alkış ve göz yaşlarına sebep oldu.
Oyunun en çarpıcı karakterlerinden biri olan “Ayna”, kendi fotoğrafıyla kendini arayan ve toplumun içindeki çelişkileri, haksızlıkları ve suçları dile getiren bir karakter olarak karşımıza çıktı. Sahnedeki performansıyla izleyicilerin gönlünde taht kuran “Ayna”, toplumsal eleştirinin simgesi haline geldi. Oyunun sonunda sahnede yaşanan etkileyici anlar, izleyicilerin gözyaşlarına boğulmasına neden oldu.
“Ayna Karakterinin Sanatçılar İçin En Dikkat Çekici Konuşmasının Bir Kısmı Seyircilerden Yoğun Alkış Aldı”
Etrafa bakıyorum da bu kadar insan toplanmış birbirimizi izliyoruz. Ama bir bu kadar insan toplanmış sanatı da engellemeye çalışıyoruz. Mesela bu koltuklar, bu sahne, bu perdeler, ışıklar hepsi bizim. Evet evet yanlış duymadınız, bizim. Oyuncuların, sanatçıların, susmayan herkesin. Susmak zorunda kalanların mücadele yeri burası. Biz şiddete karşı buradayız! Haksızlığa karşı buradayız. Dik durmamızı istemeyenlere karşı buradayız. Diyerek sanatçıların mücadeleci yanı vurgulandı.
Çan Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde sahnelenen oyunda salon yedek sandalyelerinde gelmesiyle yoğun bir kalabalığa oynandı. Çan Halk Eğitimi Müdürü Burhan Ayvaz oyun sonunda oyunculara sertifika vererek yönetmen Abdurrahman Tutar ve ekibini tebrik etti. Oyunun duygusal etkisinden kaynaklı konuşmasına sık sık ara vererek devam etti ve üniversite öğrencisi aynı zamanda yerel kişilerden oluşan ekibe “Siz Büyüdünüz, mesajlarınızla da bizleri büyütüyorsunuz” dedi.
Morris Sanat Oyuncu Kadrosu:
Abdurrahman Tutar, Rabia Yumuşak, Ayhan Çetin, Efe Çakır, Kadir Oğuz Güner, Kadir Sevindik, Mehmet Berat Yavuz, Onur Akdolun, Sena Kesiktaş, Talha Işık, Ayşe Miray Sevik, Yakup Gençağa, Mehmet Ünce, Efe Emir Korkmaz, Zeynep Sude Ekşi, Alper Birdal, Umut Sever, Sude Başaran
Morris Sanat Oyuncularına ve Yönetmene Plaket;
US Ajans sahibi Umut Sever, Ra Art Stüdyo sahibi Rabia Yumuşak, Garage 17,5 sahibi Ali Osman Kurt; Morris Sanat oyuncuları ile beraber yönetmen Abdurrahman Tutar ve emeği geçen ekip arkadaşlarına Plaket verdiler.