Çan’da Havut Giydirme Hayrı Düzenlendi
Çan ilçesinde havut giydirme hayrı düzenlendi.
Deve güreşi sezonun başladığını haber eden ve kültürel bir ritüeli oluşturan havut giydirme hayrı, Çan Belediyesi hal yeri deveciler konağında düzenlendi.
Kurani kerim tilaveti, dualarla yeni sezon açılışını yapan deveciler, davul zurna eşliğinde develere havut giydirdi. Çan Belediye Başkanvekili Harun Arslan, Çan Belediyesi Geleneksel Folklorik Deve Güreşleri öncesinde; bu sevdaya gönül vermiş dostlarımız ile “Havut Giydirme” hayrında bir araya geldik.
Bu coşkuya ortak olmak adına bizleri yalnız bırakmayan; şehir içi ve şehir dışından gelen tüm deve severler dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum “Deve güreşlerinin başladığını başlamak üzere olduğunu nereden biliyoruz nereden anlıyoruz. Her yol geleneksel olarak yapmış olduğumuz havut giydirme hayırlarından biliyoruz. İşte bu günde Çan Belediyesi olarak Çan’da bu işi yapan arkadaşlarımıza bu işe gönül vermiş arkadaşlarımıza bu gün Havut hayrı düzenledik. İnşallah bu yıl güzel bir havada 7 0cak 2024 günü Çan Arenasında düzenleyeceğimiz deve güreşlerine bekliyorum” dedi.
Havut giydirme Hayrına Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, CHP Çan ilçe Başkanı İlhan Demiral, STK Başkanları ve çevre ilçelerden deve sahipleri ile vatandaşlar katıldı.
Havut giydirme hayrı düzenlenen kortej yürüyüşü ve gösteri güreşi ve pilav ayran ikramı ile program sona erdi