Reklam
DOLAR: 32.2 TL
EURO: 34.9 TL

25 yıllık hayalde sıra açılışa geldi

25 Ocak 2019
614 kez görüntülendi

25 yıllık hayalde sıra açılışa geldi
Reklam

25 yıllık hayalde sıra açılışa geldi

Bundan tam 25 yıl önce temeli atılan daha sonra atıl durumda kalan ve 2012 yılında başlatılan güçlendirme çalışmalarıyla yapımı tamamlanan Çan Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi 25 Ocak’ta açılıyor.

Temeli 25 yıl önce atılan ve kaba inşaatından sonra tek bir çivi dahi çakılmadan çürümeye terk edilen Çan Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi, 2009 yılında Çan Belediye Başkanlığı görevine gelen Dr. Abdurrahman Kuzu’nun ayağa kaldırmak istediği önemli eserlerden biriydi. Bu eser 25 Ocak 2019 Cuma günü AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun katılımıyla açılacak.

İçerisinde çok amaçlı salon, prova salonu, fuaye ve sergi alanı, etüt salonları, yetişkin ve çocuk kütüphanesi dışında Çan Belediyesi Kültür Hizmet Birimlerinin yer aldığı Çan Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi binasının mobilya döşeme çalışmaları da tamamlandı.

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Çan Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’nin açılması ile birlikte Çan’da kültürel faaliyetlerin daha da artacağını söyledi.

Başkan Kuzu, Çan’ı yıllar sonra sinemaya kavuşturdu

Çan Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezinin sadece Çanlı vatandaşların değil komşu il ve ilçelerde vatandaşların da hizmetinde olduğunun altını çizen Başkan Kuzu:“ Çanımızı kültürel yönden büyük bir ayağa kaldırma projesi olarak gördüğümüz Çan Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimizin faaliyete geçmesiyle birlikte sinemamız, tiyatromuz olacak. Vatandaşlarımız sinemamızda filmleri vizyona girdiği gün izleyecek. Çanlı sanatçılarımız artık Çanımızda resim, seramik sergileri açacak. Belediyemiz bünyesinde kurmuş olduğumuz tiyatro okulumuzda çocuklarımız oyunlarını sergileyecek. Söyleşilerimizi, panellerimizi burada gerçekleştireceğiz. Yine belediyemiz bünyesinde kurduğumuz el sanatları ile halı atölyelerimizde yapılan eserler burada vatandaşlarımızın beğenisine sunulacak” şeklinde konuştu.

10 yılda Çan’daki bu büyük değişimi tek bir eserde toplamanın mümkün olmadığını dile getiren Başkan Kuzu:“ Belediye Başkanı seçilmeden önce bir hayalimiz vardı. Çanımızı geliştirecek ve daha da yaşanabilir bir şehir haline getirecektik. Bu yolda doğru adımlar attığımıza inanıyoruz. İnşallah Çanımızın çıtasını daha da yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.

 

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yukarı Çık