Reklam
DOLAR: 32.6 TL
EURO: 34.7 TL

42.Bakım Fabrikalar Müdürlüğünden  Sakarya 1. Ana Bakım Fabrikası çalışanlarına destek

24 Aralık 2018
771 kez görüntülendi

42.Bakım Fabrikalar Müdürlüğünden  Sakarya 1. Ana Bakım Fabrikası çalışanlarına destek
Reklam
  1. Bakım Fabrikalar Müdürlüğünden  Sakarya 1. Ana Bakım Fabrikası çalışanlarına destek

Harb-İş Sendikası Çanakkale İl  Temsilciliği Başkanı Abdullah Şahin özelleştirme kararının ardından açıklama yaptı. Şahin, ” Devletimize hizmet eden fabrikanın apar topar böyle bir kanunla özelleştirme kapsamına alınmasına 42. Bakım Fabrikalar Müdürlüğü çalışanları olarak şiddetle kınıyoruz. Bu konuda bizim adımıza seçilmiş tüm milletvekillerimizin fabrikalarımıza sahip çıkma adına yanımızda olmasını arzu ediyoruz” dedi.

 

Harb-İş Sendikası Çanakkale İl Temsilciliği Başkanı Abdullah Şahin; devletin silaha gücüne hizmet eden bir fabrikanın özelleştirilmesinin ardından çalışma şartları hakkında yapılan açıklamanın inandırıcı olmadığını belirterek tepki gösterdi. Şahin, Sakarya Harb-İş Sendika Başkanı Yaşar Yavuzun basın açıklamasını paylaştı.

İşte  Sakarya Harb-İş Sendika Başkanı Yaşar Yavuz’un yaptığı açıklama:

“Fabrikamız birinci ana bakım lastik palet üretim fabrikası olarak 1975 yılında üretime başlamıştır savunma sanayideki tüm birliklerimizin palet üretimi bu fabrikadan sağlanmaktadır ayrıca daha sonra fabrikamız geliştirilerek öncelikle M/48 araçların modernizasyonu, daha sonra M/52 tanklarının modernizasyonu. 172 adet LEOPAR T1/LEOPAR T/2 modernizasyonu yapmıştır ve 2002 yılında fırtına obüsleri imalatı başlamış en son 2011 yılında 281 adet fırtına obüsleri üretilmiş ve birliklere teslim edilmiştir bunun yanında mühimmat aracı denen 76 tane bu otobüslere mermi taşıyıcı mühümmat aracı yapılmıştır ve Türkiye’de tek olan optik imalat sistemi üretimi devam etmektedir şu an fabrikamızdan hala devam eden optik imalat ve lastik imalat işlerimiz yapılmaktadır

NOT: fabrikamızda üretilen 281 adet fırtına obüsleri şu an fabrikamızı satılmasına vesile olan Altay tankından çok daha üst düzey donanıma sahip ve teknolojiyle donatılmış bir araçtır örneğin dakikada dört tane mermi atan hedefe nişan alma derdi olmayan sadece adresi bilmesinin yeterli olduğu bir sistemle dakikada Bir kasabayı yok edecek güce sahiptir afrin de bunu tüm dünya gördü bugün yapılması planlanan Altay tankı hedefi görecek nişan alacak ve ancak ondan sonra atış yapabilir oysa bizim ürettiğimiz fırtına araçları düşmanın hangi adreste olduğunu bilmesi yeterlidir görmesine gerek yoktur. Böyle bir fabrikanın Apar topar böyle bir kanunla özelleştirme kapsamına alınmasını Biz çalışanlar olarak şiddetle kınıyoruz bu konuda bizim adımıza seçilmiş tüm milletvekillerimizin fabrikamıza sahip çıkma adına yanımızda olmasını arzu ediyoruz”

Çanakkale İl Temsilciliği olarak, Sakarya 1. Ana Bakım Fabrikasında çalışan tüm sendikalılarımızın destekçisi olacağız.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yukarı Çık