Reklam
DOLAR: 32.3 TL
EURO: 34.9 TL

İlçemizde ilk defa  Futbol Branşında 1946 Çan Spor Futbol Okulu Açıldı

7 Aralık 2018
573 kez görüntülendi

İlçemizde ilk defa  Futbol Branşında 1946 Çan Spor Futbol Okulu Açıldı
Reklam

İlçemizde ilk defa  Futbol Branşında 1946 Çan Spor Futbol Okulu Açıldı

Çan’da geleceğin Çansporu için kurulan 1946 Çanspor Futbol Okulu Kulübü Derneği’nin açılışı yapıldı. Çan spor futbol gecesi Perşembe akşamı Çan Nadir Pazarbaşı düğün salonunda yapıldı. Sunuculuğunu Davut şenin yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı.

Ardından ilk konuşmayı  1946 Çanspor Futbol Derneği Başkanı Şevki Uçar yaptı ,Uçar Çocuklarımızın zihinsel ve bedensel olarak gelişimine katkı sağlamak adına, eksikliğini hissederek kurduğumuz futbol okulumuzu kurumsal bir yapıya sokarak 1946 Çanspor futbol kulübü derneği adı altında resmileştirdik.29 Nisan’da temellerini attığımız futbol okulumuz büyüyerek bugün 70 öğrenciye ulaştı dedi.

Kulüp antrenörü Ahmet Hacıhamzaoğlu’da yaptığı  konuşmasında, “ futbolcularımıza futbolun eğlenceli bir oyun olduğunu her zaman hatırlatıyor ve ön planda tutuyoruz. Çocuklarımıza futbol öğretirken ilk  önce sporun sevgi, saygı, kardeşlik olduğu bilincini yerleştirmek için çaba sarf ediyoruz. Çocuklarımızın önce sağlıklı birey olarak yetişmelerini sağlamak sonra yetenekleri olanların futbolcu olarak hayatlarına devam etmelerini sağlamak bizim birinci önceliğimiz. Geleceğin Çansporu için Çanlı veya Çanda yaşayan çocuklarımızın zihinsel ve bedensel olarak gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Çan Spor her yıl dışarıdan futbolcu transfer ediyor. Kendinden bir şey üretmeden futbol takımlarının hayatlarını devam ettirmesi imkansız. Yani alt yapıdan oyuncu yetiştirmediğiniz sürece dışarıdan oyuncu almaktan başka çareniz yok. Bizler Çan’ın marka değeri en yüksek sivil toplum örgütü olan Çan sporun alt yapısı olarak hayatımıza devam edeceğiz.

25-  26 ve 27 Ocak’ta bu yıl üçüncüsü yapılacak prestijli bir turnuva olan 3. Uluslar arası Antalya CUP turnuvasına davet edildik. Oraya katılacağız ve Çan ilçemizi orada en iyi şekilde temsil edeceğiz. Biz 1946 Futbol okulu olarak Dünyadaki ve Türkiye’deki değişim ve gelişim şartlarını sürekli inceleyerek, beş yıl içerisinde UEFA Kriterlerine uygun gelişmiş ülkelerin futboldaki alt yapı eğitim sistemlerine entegre olabilecek ve ülkelerin standartlarında futbol eğitim ve öğretimi verebilen Türkiye’deki sayılı futbol okullarından birisi olmak istiyoruz. 5-10 ve 20 yıllık planlamalar yaparak kuruluş amacımızdan taviz vermeden planlamaların hedeflendiği  seviyeye ulaşmak istiyoruz “dedi.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ise her zaman bu tür spor faaliyetleri yanındayız, bizim Çan Belediye güreş kulübünden Avrupa şampiyonu çıktı, tekvando kulübümüzde öyle, yaz okullarından sizin biriciklerinizi eğitiyoruz. 1946 Çan spor kulübü futbol okulunun da her zaman yanında olacağız araç ve spor malzemesi  yardımlarımız devam edecek şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 1946 Çanspor Futbol okulu öğrencilerine Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, eşofman dağıttı.

 

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yukarı Çık