Reklam
DOLAR: 32.3 TL
EURO: 34.9 TL

ODAŞ ENERJİ TOPLANTISI BİZLERİ ÇOK TATMİN ETMEDİ

31 Ağustos 2018
1.604 kez görüntülendi

ODAŞ ENERJİ TOPLANTISI BİZLERİ ÇOK TATMİN ETMEDİ
Reklam

 

ODAŞ ENERJİ TOPLANTISI BİZLERİ ÇOK TATMİN ETMEDİ

Çan halkının, haber ve sosyal medyanın Odaş üzerindeki baskısı  Odaş fabrikası Perşembe tesis şantiyesi içinde bilgilendirme toplantısı düzenletirdi.

Bilgilendirme toplantısına Çan’daki STK’lar, muhtarlar ve basın mensupları katılırken toplantıdan çıkan genel kanı Çanlı vatandaşlar tam ikna edici olmadı.

Basın toplantısı, ODAŞ fabrikasının tanıtımı ile başlarken, tanıtımın ardından sorulara geçildi

Basın mensuplarının sosyal medyada çıkan kara dumanlı baca görüntüleri ile ilgili sorularına ‘üzerinde oynanmış görüntüler’ ifadeleri ile yanıt veren firma yetkilileri, fabrikanın çevreyi kirletmediğini iddia etti.

Burası Çan olarak ”Çan Çevre Derneği neden davet edilmedi” sorumuz üzerine, kimseye özel davet gitmediğini belirten yetkililer, Çan Çevre Derneği’ni bilmediklerini söylediler. Bir dahaki sefere Hamza yıldızı çağıracaklarını ifade ettiler. Günün adamı sorduğu sorular ve iddiaları ile genç gazeteci haberciniz 17 muhabiri Muhammet yavaş oldu.,

Kara dumanların ilk çalışma aşamasında çıkıp 1 saat sürdüğünü daha sonra ise beyaz dumana dönüştüğünü belirten ve Yetkililerin, ‘1 saat sürüyor’ iddiası üzerine, ”Ne zaman o yoldan geçsem, saat kaç olursa olsun gece gündüz, öğle akşam kara duman var, hep mi 1 saatlik kısıma denk geliyorum” diyen genç gazeteciye, ”Size öyle denk gelmiştir” yanıtını veren yetkililer, hava kirliliği iddialarını kabul etmedi.

Bir mahalle muhtarının yakınına daha önce iş talep ettiğini söylemesi arkasını araması garip karşılandı.

Fabrikaya 60 tane işçi alınacağını belirten yetkililer alınacak tüm işçilerin Çanlı olması hususunda söz verdi.

Odaş yetkilileri, kendilerine yöneltilen ”kaç tane Çanlı işçi çalışıyor” sorusuna da net cevap veremezken hava kirliliğinin konuşulması gereken toplantıda, Odaş’ın Çan’a yaptığı yardımlardan bahsedilip fabrikanın işleyiş şeklinin anlatılması garip şekilde karşılandı.

,Şirketin ödeme sıkıntısının olmadığını da belirten Kazancı, ‘’Şirketimize iş yapmış tüm ödemelerin önümüzdeki hafta içerisinde ödemeleri yapılacaktır. ODAŞ Enerji Sosyal projelere imza atacaktır. Sivil toplum kuruluşları olarak Çan’da bir proje üretin bizlerde bu projenize imza atalım şeklinde” konuştu.

Toplantı, bundan sonra her ay basın toplantısı yapılacağının açıklanmasının ardından sona erdi.


Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yukarı Çık